Speelpleinwerking

Speelpleinwerking

Iedere zomervakantie hoor je joelende kinderen van vijf tot veertien jaar zich uitleven tijdens de speelpleinwerking. In een doordacht uitgebouwde infrastructuur, krijgen kinderen een ruim aanbod aan spelkansen.

Dit aanbod en de combinatiemogelijkheden tijdens het vrij spel zijn haast onuitputtelijk. De bomen nodigen je uit tot het uitbouwen van een kamp. Houten palen, koorden, hamers, spijkers en doeken zijn te bekomen in de uitleendienst. De speelvijver met de fantastische glijbaan en de opblaasbare banden, trekt de waterfreaks aan. Vanuit één van de kijktorens kan het terrein worden bespied terwijl de kinderen in de klimpiramide de aap kunnen uithangen.

Om het teveel aan energie af te reageren staan een springkasteel, een trampoline, mountainbikes, rollerblades en gocarts ter beschikking, terwijl op het sportterrein kan worden gevoetbald. Moe van het sjorren, timmeren, varen, lopen, klimmen, fietsen en vliegen dan lees je een stripboek, speel je een binnenhuis- of computerspel. Oh ja, er is ook nog playstation, en de mogelijkheid tot biljarten, pingpongen en kickeren. Als dat alles niet aanspreekt is er tenslotte de mogelijkheid om gewoon in het gras te luieren.


Begeleide activiteiten

Na een voormiddag intens voorbereiden, bieden gemotiveerde animatoren tijdens de geleide activiteiten ‘s namiddags een pallet van spelmogelijkheden aan. De meeste begeleiders hebben een animatorcursus gevolgd en allen zetten zich op vrijwillige basis in. Wie van uitdagingen houdt, stort zich in het dagelijks bosspel. Op het programma staan ook knutselen, koken, sport en andere creatieve activiteiten. Zelf kiezen wat je wil spelen, dat is pas vakantie. Ruimte, groen, beweging, samenzijn, verbeelding, creativiteit en vreugde, dat is gedurende vijfentwintig dagen lang het speelplein ‘t Leebeekje in Nieuw Gent.

Praktische informatie

In 2017 voor kinderen en jongeren van 5 (geboortejaar 2012) tot 14 jaar (geboortejaar 2004).

Grote vakantie 2017

4 weken speelpleinwerking. De eerste drie weken van juli en de laatste week van augustus 2018. Elke weekdag van 13u30 tot 17u30. Kostprijs = €1 per dag. Drankje en koekje zelf mee te brengen.

Korte vakanties

Tijdens de krokusvakantie, paasvakantie en herfstvakantie is er ook speelpleinwerking op ‘t Leebeekje.

Herfstvakantie 2018: van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november 2018 van 14u tot 17u.
Kerstvakantie 2018: van woensdag 26 december tot vrijdag 28 december 2018 en van woensdag 2 januari tot vrijdag 4 januari 2019 van 14u tot 17u.
Krokusvakantie 2019: van maandag 4 maart tot vrijdag 8 maart 2019 van 14u tot 17u. (GEEN WERKING, KAMP)
Paasvakantie 2019: van maandag 8 tot vrijdag 12 april 2019 van 14u tot 17u. ( 2MAAL OP KAMP)

Kostprijs: Gratis!

Wijzigingen zijn altijd mogelijk! Meer informatie over wijzigingen of het programma in de vakanties vind je op onze Facebookpagina: VZW ‘t Leebeekje.